woensdag 28 mei 2014

Broccoli-bloemkoolsalade met maïs

Een heerlijke gezonde salade, lekker als bijgerecht, geserveerd in ijsbergsla, met gebakken aardappeltjes en een stukje vlees of gemengd met wat gekookte pasta bij de barbecue of gewoon op een stukje stokbrood of op een toastje...


























Ingrediënten :
  • 150 gram broccoli
  • 150 gram bloemkool
  • 1 rode paprika
  • 1 klein blikje maiskorrels
  • 100 gram reepjes magere achterham
  • 2 eetlepels friteslijn 
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • 1 theelepel honingmosterd
  • bosje verse peterselie
  • zout en peper

Bereiding:
Snijd de broccoli en de bloemkool in hele kleine roosjes, snijd de paprika in kleine blokjes. 
Kook de broccoliroosjes, de bloemkoolroosjes en de paprika in een pan met kokend water 2 minuten beetgaar. Giet de groente af in een vergiet en spoel direct af met koud water en laat goed uitlekken. Laat de maïs ook uitlekken en hak de peterselie fijn. 
Meng de friteslijn met de magere yoghurt, de honingmosterd en de peterselie. 
Meng de uitgelekte groenten met de yoghurtdressing.
Breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten