woensdag 22 april 2015

Krokant gebakken avocadofrietjes

Avocado's heb ik altijd wel in huis voor in de salade of op brood/toast of als aanvulling tussen een wrap. Ik wilde nu wel eens een keer iets anders proberen met avocado en op een Canadese site van Kevin Lynch kwam ik het volgende recept tegen wat ik wel eens wilde proberen. Het is simpel te maken en ook nog eens gezond en heel erg lekker.


Ingrediënten:
  • Avocado
  • versgemalen peper
  • zout
  • bloem
  • 1 ei, geklutst
  • panko (Japans broodkruim)





Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220º C of 200º C bij hete lucht.
Snijd de avocado's in de lengte doormidden en verwijder de pit met een mes. 
Snijd de twee helften ieder in 5 à 6 reepjes. Verwijder daarna voorzichtig de schil. Bestrooi de reepjes avocado met zout en versgemalen peper. Haal ze voorzichtig door de bloem, vervolgens door het geklutste ei en als laatste door de panko. Heb je geen panko dan kun je eventueel ook paneermeel gebruiken. 
Leg de plakjes avocado in een enkele laag op een bakplaat met bakpapier en bak ze in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn, ongeveer 15-20 minuten. Keer de avocadoreepjes halverwege de baktijd.
Lekker als snack met bijvoorbeeld chilisaus of bij een salade.

Eet smakelijk!

Bron: http://www.closetcooking.com/

Probeer ook eens de
spaghetti met kip, groene asperges en avocadosaus




Geen opmerkingen:

Een reactie posten