woensdag 15 april 2015

Rode en witte koolsalade met sinaasappel en rozijnen

Bij rode kool moet ik altijd denken aan een winterse ovenschotel met rode kool of gestoofde rode kool met  aardappelen en draadjesvlees. 
Tweede Paasdag heb ik tijdens een brunch in een pop-up restaurant een heerlijke salade van rode kool gegeten. Daar ter plaatse maar even het recept gevraagd en ook nog gekregen. 
De salade is een gezonde vegetarische rode en witte koolsalade. Lekker pittig, knapperig en friszoet van smaak en heel simpel te maken. Je moet alleen even de tijd nemen voor het snij- en schilwerk.
Wij hebben de salade gegeten met zoete aardappelfrietjes en kippendijfilets.



Ingrediënten:
  • 1/4 biologische rode kool
  • 1/4 biologische witte kool
  • citroen- of limoensap
  • 1 grote appel
  • 1 grote of 2 kleine handsinaasappelen
  • 100 gram rozijnen
  • 2 à 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel honingmosterd

Bereiding:
Snij de rode kool in dunne reepjes. Snij de witte kool in dunne reepjes. Schil de appel, snij in vieren en verwijder het klokhuis. Snij de appel in kleine blokjes en besprenkel met wat citroen-of limoensap om bruin verkleuren te voorkomen.
Schep de rode kool, de witte kool en de appel in een saladekom. Schil de sinaasappel en snij de sinaasappel in partjes zonder de witte vliesjes (klik hier voor een video). Snij de partjes eventueel doormidden en vermeng door de koolsalade. Schep de rozijnen door de koolsalade.
Meng de mayonaise met de honingmosterd en schep door de koolsalade.
Lekker als lunchgerecht, als bijgerecht of als salade bij een barbecue.

Eet smakelijk!

Tip: ook lekker met pecannoten







Geen opmerkingen:

Een reactie posten